Recept - GI våfflor
Har varit urusel på att lägga upp recept :-( Sorry...
Igår blev jag så sugen på våfflor. Tänkte att det måste gå att lösa på ett nyttigare sätt.
Blev en GI-variant "low fat" av det som fanns i skafferiet.
ca 7 laggar
1 dl durumvete
1/2 dl Kruskakli
1/2 dl Grahamsmjöl
en nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
2,5 dl minimjölk
Inget fett...
Vispa ihop alla ingredienserna, hetta upp ett våffeljärn och pensla med ytterst lite fett.
Grädda smeten till gyllenbrun färg och lägg på galler.
Tillbehör i stället för grädde och sylt. Värm några frysta hallon, blanda dem med kesella 1% och några droppar funlight (för sötman). Ät och njut av dina nygräddade våfflor.... Mums!!
Nyttigt och gott och smakar i stort sett precis som vanliga våfflor :-)
Igår blev jag så sugen på våfflor. Tänkte att det måste gå att lösa på ett nyttigare sätt.
Blev en GI-variant "low fat" av det som fanns i skafferiet.
ca 7 laggar
1 dl durumvete
1/2 dl Kruskakli
1/2 dl Grahamsmjöl
en nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
2,5 dl minimjölk
Inget fett...
Vispa ihop alla ingredienserna, hetta upp ett våffeljärn och pensla med ytterst lite fett.
Grädda smeten till gyllenbrun färg och lägg på galler.
Tillbehör i stället för grädde och sylt. Värm några frysta hallon, blanda dem med kesella 1% och några droppar funlight (för sötman). Ät och njut av dina nygräddade våfflor.... Mums!!
Nyttigt och gott och smakar i stort sett precis som vanliga våfflor :-)
Kommentarer
Postat av: FERHAT - Studerar till sjuksköterska
SV: tack tack, det är bra med mig me :D
Trackback